Приключи кампанията „Кръвта не е за продан– тя е подарък!“ в Русе

15:45, 27 дек 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
УМБАЛ- Русе приключи своята кръводарителска кампания „Кръвта не е за продан – тя е подарък!“, съобщават от лечебното заведение. Тя се проведе от 1 до 23 декември в партньорство с БЧК- Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

В рамките на кампанията всеки желаещ имаше възможността да дари кръв доброволно, анонимно и безвъзмездно. Общият брой на безвъзмедните кръводарители по време на кампанията е 51.

За целта бяха организирани няколко пункта за кръводаряване. В хирургичния блок на УМБАЛ- Русе се отзоваха 27 кръводарителя, измежду които беше и известния български актьор Асен Блатечки, който също даде добър пример и подкрепи кампанията, дарявайки кръв.

Три дни студенти също даряваха кръв и в Русенския университет, където общо 14 човека взеха участие в кампанията.

Освен това, за по един ден бяха отворени пунктове и в МВР- Русе и Областна администрация- Русе, където служители и граждани имаха възможността да направят своя Коледен подарък за непознат в нужда. Кръводарителите там бяха съответно 6 в МВР- Русе и 4 в Областна администрация- Русе.

"Благодарим на всички включили се в кръводарителската кампания! Припомняме, че тя беше насочена срещу търговията на кръв, затова призоваваме доброволното, анонимо и безвъзмездно кръводаряване да се случва не само в рамките на подобни кампании", съобщават още от лечебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама