Румен Петков: Правителството се провали генерално в няколко аспекта

17:37, 27 дек 16 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Изпращаме една тежка година. Тежка година от гледна точка на общополитическата ситуация и факта, че за последните четири години за пореден път сме в реални избори.

Правителството се провали генерално в няколко аспекта, които са изключително важни- във вътрешната сигурност и обществения ред, в отбранителната политика и превъоръжаването, във външната политика, в здравеопазването, нанесени бяха катастрофални щети", заяви на пресконференция днес в Русе Румен Петков.

„Нашата оценка е, че си отива една изключително тежка година и на отминалите президентски избори ние бяхме единствената политическа партия, която искаше диалог за политическата система, но този диалог не се получи защото интересите на играчите в политиката бяха други. 

Решението за извънредни избори е най- доброто за България, най- доброто за българските граждани. Ние настоявахме за тях от май месец", коментира още в Русе заместник- председателят на АБВ.  

„Насроченият за 15 януари конгрес на АБВ трябва да бъде конгреса на радикалната промяна, за да покажем, че искаме промяна в политиката, в системата ние трябва да покажем готовност да променим себе си, готовност да променим партията си. 

Имаме хора с потенциал и със заряд. И тук в Русе го казвам със самочувствие, защото в Русе и в областта при много тежка кампания съхранихме потенциала, съхранихме резултата", каза още Румен Петков. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама