Депутати от Патриотичния фронт отчетоха парламентарната си дейност в Русе

14:15, 28 дек 16 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38 законопроекта, един проект за декларация на Народното събрание, 6 проекта за решения, 19 въпроси и питания по време на парламентарен контрол, и 34 Закона за изменение и допълнение на законопроекти между 1-ви и 2-ро четене. Това отчете за изминалите 2 години русенският народен представител от ВМРО и "Патриотичен фронт" Искрен Веселинов на пресконференция днес. 

Веселинов изрази съжаление, че 43-тото Народно събрание не е имало възможност да изкара пълния си мандат, и много от заложените цели и приоритети не са били изпълнени. Вместо това, заради недалновидни решения на премиера Борисов, страната е била хвърлена в политическа криза, а държавната администрация на практика няма да работи в следващите 5 месеца. 

Въпреки това народният представител акцентира върху нещата, които Патриотичният фронт е успял да свърши за това време. 

Като един от основните успехи Веселинов изтъкна т.нар. Закон срещу бурките, като обаче отбеляза, че службите все още не са твърде активни в прилагането му. Отбелязан бе и законопроекта срещу радикалния ислям в България, като бе изразена надежда, че в оставащите 2 седмици живот на Народното събрание той ще бъде приет окончателно. В тази връзка бе споменат и законопроекта за вероизповеданията, който трябва да прекъсне финансирането на вероизповедания от външни източници. 

Искрен Веселинов засегна още и работата на Фронта по проблемите с "циганската" и битова престъпност, подкрепата за смъртното наказание, патриотичното възпитание в училищата, реформите във висшето образование и проблемите, които всъщност са създадени там, диспропорциите между Северна и Южна България, пътя Русе - Велико Търново. 

От своя страна Юлиан Ангелов отправи критики към програмата за саниране, като заяви, че тези 2 млрд. лв. е можело да бъдат пренасочени към политика за увеличаване на доходите, и основно на пенсиите. Вместо това тази програма се е превърнала в практика за източване на държавни средства.

Що се отнася до предстоящите парламентарни избори, Ангелов заяви, че Патриотичният фронт ще се яви единен, и ще регистрира още по-добри резултати, като това ще бъде и една от основните пречни пред връщане на ДПС във властта. Според Ангелов, в следващия парламент ще влязат поне 50 депутати от Обединените патриоти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама