Запазва се тенденцията за увеличено търсене на работна ръка в община Русе

09:11, 29 дек 16 25 460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо обявените през ноември свободни работни места от работодатели на територията на община Русе са 434. Тенденцията за увеличено търсене на работна сила се запазва и през този месец, съобщава "Бюро по труда" - Русе. 

На първичния трудов пазар са обявени 366 свободни работни места. През ноември от частния сектор са обявени 259 свободни работни места, а в зависимост от икономическите дейности най-много свободни работни места са заявени от преработващата промишленост /252/, търговията /32/, административните и спомагателните дейности /15/, образованието /13/ и др.

Като най-търсени могат да се посочат следните професии: чистач-хигиенист, продавач на хранителни стоки, машинен оператор в промишлеността, работник в производство на метални конструкции, зареждач в промишлено производство, опаковач, стъклар, гладач, шивач, шлосер, монтажник на метални конструкции, стругар, заварчик, учител, общи работници в производството и др.

Регистрираните безработни през ноември възлиза на 588 души (572 новорегистрирани и 16 с възстановена регистрация). Изходящият поток от безработни лица се състои от 537 души, или 30 по-малко  от предходния месец.

В края на ноември броят на регистрираните безработни в община Русе бележи леко увеличение, което е характерно за последните месеци на годината, и те са 2623, с 51 повече отколкото през предходния месец, но спрямо ноември 2015 г. са със  880 по-малко.

Равнището на безработица в края на ноември за община Русе се запазва и е 3.2%, като е с 4.7% под това за страната. За ноември равнището на регистрираната безработица за страната е 7.9%.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама