Русенската болница сезира институциите след опит за нерегламентирана проверка

14:28, 29 дек 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес от УМБАЛ-Русе са изпратили сигнал до управителя на НЗОК д-р Глинка Комитов, до Министъра на здравеопазването д-р Петър Москов и до Районна прокуратура - Русе относно нарушаване правилата за извършване на проверки от длъжностните лица на РЗОК-Русе и нарушаване правата на гражданите, предвидени в Конституцията на Република България. Информация за инцидента съобщават от лечебното заведение.

Поводът за сигнала е, че тази сутрин на територията на лечебното заведение при оказана съпротива от охраната в стационарния блок на УМБАЛ-Русе са влезли Калоян Копчев - директор на РЗОК-Русе, заедно с екип на предаването на Нова телевизия „Господари на ефира“. 

От болницата коментират, че по думите на директора на РЗОК-Русе целта на „посещението“ е извършване на проверка на дейността на отделението по физикална и рехабилитационна медицина. Уточнява се още, че към настоящия момент Копчев е в законоустановен отпуск. Съгласно Закона за лечебните заведения проверките от НЗОК/РЗОК се извършват от точно определени длъжностни лица от институцията и при спазване на установен ред. 

"Поведението на директора на РЗОК-Русе е било грубо, арогантно и несъответстващо на заеманата от него длъжност. Същият е бил във видимо нетрезво състояние. По този начин в лечебното заведение се създава ситуация на напрежение и са нарушени реда и дисциплината и преди всичко – спокойствието на пациентите", пишат в писмото си до медиите от УМБАЛ - Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама