Пламен Стоилов: Започна възстановяване на електричеството в населените места в община Русе

13:46, 06 яну 17 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Екипите на Енерго-про поетапно възстановяват електричеството. На този етап с изключение на Николово, Семерджиево и Бъзън, останалите населени места са без ток. Без вода е Тетото, тъй като помпите там се захранват с ток. Взети са мерки, да се осигурят водоноски за населението. Има проблем и със снабдяването с хляб в Семерджиево. Предприети са мерки за осигуряване на необходимите количества хляб.

Това заяви в обедните часове на днешния ден кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

Той добави, че основният проблем идва от пълната забрана за движение на автомобили по републиканската пътна мрежа в областта.

"Всички пътища във всички направления са затворени, което на практика блокира всички населени места извън Русе", отбеляза Стоилов.

В областния град - проблеми с електричеството има в кварталите "Средна кула" и "Долапите".

Условията в Русе са отчетени като нормални за зимни условия - градският транспорт се движи, макар и с някои закъснения, всички улици са проходими, всички комунални фирми, ангажирани със снегопочистването са в пълна мобилизация. Освободени са за безплатно ползване всички общински паркинги.

Надеждите са с очакваното по-късно спиране на снеговалежите и намаляване скоростта на вятъра обстановката в региона да се нормализира.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама