Линди хоп връща модата на танците от първата половина на 20-ти век

14:06, 08 яну 17 / Култура 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Модерно е да си винтидж. Показателно за това са многобройните млади хора с ретро прическа, алено червило и очна линия, дрехи от склада на мама или с музиката, която слушат", това сочат тенденциите на все по-разрастващата се популярност на Линди Хоп Русе, част от голямото танцово семейство на Линди Хоп България у нас.

Благодарение на разрастващата се общност в София, шепа русенци успяват да наложат ритъма и стила на суинга и извън столицата. Защото танците са един от най-чистите и универсални комуникационни канали. А суинг танците са онзи десерт в общуването, към който се пристрастяваш и му се отдаваш.

В първите дни на 2017-та година Линди Хоп Русе обявява нови курсове по суинг танци за начинаещи - вече и с нова локация - залата на GAME SPORT Center в Русе.

Заредени с енергия и пленени от любимите стилове Линди хоп и Чарлстон, тренировките започват от 13 януари, всеки вторник и петък от 20:15 до 21:15 часа.

Инструкторите Радина и Станислав следват специално разработената програма на Линди Хоп България за изучаване на стиловете Линди хоп и Чарлстон. Ще се организират уъркшопи с професионални гост-инструктори, тематични партита и събития. А всеки, който се е докоснал до школата, има възможността да се включи в танцови лагери и утвърдения вече Суинг танцов фестивал в София през пролетта.

Вратите на Линди Хоп Русе са отворени за всеки, който носи в себе си танцов дух и иска да срещне нови приятели, да се зареди с енергия и да се научи да общува чрез красотата на танците от началото на XX в.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама