70-годишен шофьор, причинил смърт на възрастен пешеходец, отива на съд

15:44, 09 яну 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 70-годишен шофьор, причинил смърт на възрастен пешеходец.

Обвинението срещу Цанко К. е за това, че на 12.09.2015 г. в гр.Русе, при управление на лек автомобил „Ситроен Ксара“, нарушил правилата за движение по пътищата и като водач на пътно превозно средство не изпълнил задълженията си да намали скоростта и да спре, при възникване на опасност за движението – пресичащ пътното платно пешеходец, при което по непредпазливост причинил смърт на Димитър Д. на 81 години, след което избягал от местопроизшествието.

На 12.09.2015г., около 18.30 часа, обвиняемият управлявал лек автомобил, като се движел по ул.“Плиска“ в гр.Русе със скорост около 40-50 км/ч в средната лента за движение. По същото време пешеходецът Димитър Д. започнал да пресича пътното платно. Обвиняемият не възприел своевременно пресичащият човек и не предприел намаляване на скоростта или спиране, поради което го блъснал. В резултат на това 81-годишният мъж получил множество наранявания, в резултат на които по-късно починал.

Обвиняемият заобиколил падналия на платното мъж, спрял автомобила, слязъл и започнал да събира счупени парчета от колата. Не се доближил до пострадалия. След това отново се качил в автомобила и потеглил, като избягал от местопроизшествието. Свидетели на произшествието успели да запишат номера на автомобила и съобщили за инцидента.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама