Много лични нападки и малко дебати по същество при две публични обсъждания в Община Русе

22:31, 09 яну 17 25 764 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционно скромно присъствие на граждани, както и множество представители на Общинска администрация и общински съветници белязаха поредното обществено обсъждане на Бюджет 2017 на Община Русе. То бе съчетано и с второ обсъждане - предложение за поемане на дългосрочен дълг от Община Русе на стойност 10 млн.лв., с цел реализация на ремонтни дейности по уличната мрежа на територията на град Русе. 

Кратка презентация за основните икономически параметри на Бюджет 2016 изнесе директорът на дирекция „Финансово-стопански дейности“ в Община Русе Емилия Пенева. Сред основните акценти са успешно приключване на важни инфраструктурни проекти, гарантирано осигуряване на средства във всички сфери на обществения живот, чрез усъвършенстване и устойчивост, привличане на средства по национални, европейски и международни програми. Тя представи и параметрите на дългосрочния заем, чрез който трябва да бъдат основно ремонтирани множество улици до 2018 г. 

Вместо дебат по съществото на двете предложения обаче, и този път дискусията протече извън планираните теми, като се въртеше около битови проблеми, взаимни обвинения и обширни монолози. Главни участници отново бяха лидерът на партия "Българската левица" в Русе Мариян Димитров, председателят на гражданско сдружение "Бъдеще за Русе" Бойко Никифоров, и инж. Георги Манев. 

По същество говориха граждани, които се интересуваха от състоянието на Пантеона на Възрожденците, инфраструктурата в отдалечените квартали, основно "Средна кула"и "Долапите", липсата на плувен басейн в града, бъдещото качество на ремонтите и други. С конкретни въпроси се включиха и общински съветници и представители на БСП, които се интересуваха от уточнения по финансовите параметри на двете предложения, както и изпълнението на финансовите ангажименти на Общината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама