Турски шофьор е осъден за хулиганство след споразумение с Районна прокуратура– Бяла

Снимка: Topnovini.bg /архив/
Снимка: Topnovini.bg /архив/

Турски шофьор е осъден за хулиганство, след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Бяла, съобщават от Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Али Е. се призна за виновен за това, че на 02.01.2017 г. на първокласен път гр. Русе – гр. В.Търново в землището на гр.Бяла, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – на публично място отправил обидни думи, към двама полицейски служители при РУ-Бяла, ОД МВР–Русе, изпълняващи функции по охрана на обществения ред, ритнал единият полицай по левия крак, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325, ал.2, вр.ал.1 НК.

Престъплението е извършено при пряк умисъл. /Шофьорът на турски тир не се подчинил на дадените му указания да влезе в паркинга и умишлено насочил камиона към един от униформените служители. След като спрял предложил подкуп, който бил отказан. Това довело до прояви на грубост и арогантност от страна на водача и принудителното му задържане, при което ритнал един от полицейските служители./

На 60-годишният турски шофьор е наложена наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 НК е отложено с изпитателен срок от три години.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Social

Коментари