Русенец е осъден условно за документни измами

18:13, 10 яну 17 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След споразумение с Районна прокуратура – Русе, одобрено от съда, мъж, извършил документно престъпление е осъден на десет месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 НК е отложено с изпитателен срок от три години. Информация за делото съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 

Борислав К.  се призна за виновен в това, че на 18.01.2011г. в гр.Русе, пред служител на Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Русе, с цел да избегне заплащането на дължими данъци по ЗМДТ за лек автомобил „Фиат Мареа”, потвърдил неистина в данъчна декларация, че автомобила е с мощност 55 кw, вместо действителната  83 кw - престъпление по чл.313 НК. По същото време и място съзнателно се ползвал от преправен официален документ - свидетелство за регистрация за лек автомобил „Фиат Мареа”, издадено на негово име, на който впоследствие било извършено преправяне, като действителната мощност на автомобила била променена на 55 кw, като от него за самото му преправяне не може да се търси наказателна отговорност - престъпление по чл.316, вр. чл.308 от НК.

На 29.01.2015г. в гр.Русе, пред служител на Дирекция „Местни данъци и такси” при Община Русе, с цел да избегне заплащането на дължими данъци по ЗМДТ за лек автомобил „Ланчия Либра”, потвърдил неистина в данъчна декларация, че автомобила е с мощност 66 кw, вместо действителната от 110 кw.  Както и за това, че по същото време съзнателно се ползвал от преправен официален документ - свидетелство за регистрация за лек автомобил „Ланчия Либра”, издадено на негово име, на който впоследствие било извършено преправяне /действителната мощност на автомобила била променена на 66 кw/,  като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност - престъпление по чл.316, вр. чл.308 НК.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама