Разчистват улиците в кварталите в Русе

19:09, 11 яну 17 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката в Русе се нормализира след обилния снеговалеж, който започна от снощи и продължи и през днешния ден сутринта. 

"Щабът за действие при тежки зимни условия на Община Русе работи денонощно и правим всичко възможно да осигурим на гражданите сигурност и спокойствие. Чистят се и малките улици в кварталите. Снегопочистващите фирми имат ангажимент и през нощта, когато и движението няма да е толкова интензивно, да продължават да чистят", коментира координаторът и директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров.

Припомняме, че основните улици, по които се движи и градския транспорт се чистят още от снощи. Кметът Пламен Стоилов разпореди на снегопочистващите фирми да привлекат още техника и да се работи денонощно.

 

Отворени за движение са и всички пътища от първостепенната републиканска мрежа в област Русе. Ограничава се обаче движението за всички МПС по третокласната пътна мрежа в област Русе.

Път II-23 Русе-Кубрат е отворен за МПС до 12 т.; път II-51 Бяла-Попово – МПС над 12 т. задължително с вериги; път II-52 Пиргово-Стълпище – отворен за МПС до 12 т.; II-54 Бяла-Свищов - Движение на МПС над 12 т. с вериги; път III-202 Щръклево-Нисово- Кацелово- Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-2001 Русе-Писанец- Ветово- Глоджево-Проходим, отворен за движение на МПС до 12 т.; път-III-2003 Дряновец- Сеново-Глоджево- Проходим, движение на МПС до 12 т. Работи се по уширяване.; път III- 2102 Сливо поле-Черешово – ограничено движение за всички МПС; път III-2302 Червена вода-Семерджиево- Ветово-Сеново- Проходим, движение на МПС до 12 т.; път III-2305 Паисиево-Малък Преславец – движение на МПС до 12 т.; път III-5201 Новград- Джулюница- Движение на МПС над 12 т. с вериги.; път III-5001 /Русе-Бяла/- Две Могили- Широково-Острица- Кацелово-Проходим, движение на МПС до 12 т.

 

След проблемите в някои квартали снощи, от Община Русе увериха, че във всички населени места в общината има ток и вода.

 

Днес стана ясно, че грипната ваканция на учениците е удължена до края на седмицата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама