Забранява се преминаването и движението по замръзнали водни площи в община Русе

14:32, 13 яну 17 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със своя заповед №РД-01-68/13.01.2017 г., кметът на Община Русе Пламен Стоилов забранява преминаването и движението на хора и моторни превозни средства по заледените участъци от водната площ на язовирите в с. Николово, с. Тетово, община Русе, на другите водни обекти на територията на община Русе, както и в българската част от акваторията на река Дунав (попадаща на територията на Общината). Информацията съобщават от кабинета на градоначалника. 

Задължават се концесионерите, наемателите и собствениците да предприемат необходимите мерки за недопускане преминаването и движението на хора и МПС по заледените участъци на водните обекти, за които отговарят.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложена на СЗ КООРС при Община Русе, както и на ОД на МВР – Русе.

* Заповедта е издадена на основание чл. 44, ал. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация с оглед осигуряването на обществения ред и опазването на живота и здравето на хората на територията на община Русе, с оглед на потенциалната опасност от пропукване и пропадане във водата при движение по заледените участъци на водните обекти на територията на община Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама