Русенски родолюбец бе отличен с почетна значка от Областния управител за дългогодишна дейност

15:41, 13 яну 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 13.01.2017 г.,  доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе посрещна в кабинета си дългогодишния учител, поет и родолюбец Иван Кънчев. Информация за срещата съобщават от кабинета на губернатора. 

Поводът беше подготвената за печат от експерти на администрацията стихосбирка с работно заглавие „Жив е българският дух!“ Историята води началото си от проведения през 2016 г. традиционен поход „По стъпките на Хаджи Димитър“, когато поетът подари на областния управител свои стихотворения.

Доц. д-р Бурджиев е изразил своето задоволство от възможността да се докосне до патриотичното творчество на госта и го е изненадал с  изработени книжка и диск с негови стихове.

В поздравителен адрес до него се казва: „Приемете голямото ми уважение към Вас за дългогодишната Ви преподавателска дейност и за родолюбието, което осмисля голяма част от Вашия житейски път! За нас българите е изключително важно да поддържаме жив българския  дух, да помним и пазим нашето славно минало, защото то е повод за национална гордост и самочувствие. Вярвам, че примерът, който давате чрез словото ще бъде последван от повече млади българи!“, се казва в адреса.

Кънчев е получил още значка на Областен управител и удостоверение за дългогодишната му дейност като учител, поет и родолюбец за запазване на българската духовност и съхраняване на историческата памет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама