Русенски районен съд намали глобата на Монтюпе с 50 хил.лв.

21:28, 13 яну 17 25 638 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският районен съд е намалил глобата на завода на Монтюпе от 500 хил. на 450 хил.лв., става ясно от решението, публикувано днес на сайта на съда. 

Максималната предвидена от закона глоба бе наложена през септември миналата година, след като бяха установеки нарушения по комплексното разрешително на компанията. 

Като смекчаващо отговорността обстоятелство  се отчитат взетите мерки от страна на дружеството за подобряване на работната среда и изброените и посочени конкретни мерки в тази насока, видно от писмото на „Главна Инспекция по труда“ по отношение на изброените по-горе различни категории работници, изразяващи се в допълнителни физиологични почивки, лични предпазни средства за слуха, намален работен ден, допълнителен платен годишен отпуск.

Смекчаващите отговорността обстоятелства  обаче не следва да се преекспонират, тъй като посочените по-горе две категории мерки за подобряване на околната и работната среда са в резултат основно на предписания на контролни органи и разширяване на дейността на дружество и в този смисъл същите по никакъв начин не могат да имат превес при индивидуализация на наказанието. При това положение същото следва да се индивидуализира при съществен превес на обстоятелствата, отегчаващи отговорността на дружеството, се казва в решението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама