Севда Асенова: За мен е голямо признание да съм спортист №1 на Русе

09:23, 14 яну 17 / Спорт 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Наистина е голямо признание. Сред 10-те най- добри спортисти да си номер 1 това е много висока оценка. Искам да благодаря на колегите ми”, каза за Topnovini.bg Севда Асенова, която беше избрана за спортист на 2016-та година в Русе.

Какво беше усещането да триумфираш на Европейския шампионат ?

„За мен беше много добре, че Европейското първенство беше в България. Представихме се наистина много добре- три златни медала, три пъти да слушаме химна на България беше невероятно. Надяваме се и на другите големи първенства да се представяме така.

През годините категорията ми до 48 килограма не се промени особено. Може би аз се промених, да съм се нахъсала, да съм била максимално амбицирана да стана Европейска шампионка. След като бях два пъти вицеевропейска шампионка крайно време беше да спечеля и златния медал.

Кой двубой отчиташ като най- силен за теб на Европейското първенство ?

„Всеки противник, всеки състезател се стреми към победа. Никого не можеш да подценяваш. Един елитен състезател когато се качи на ринга иска да стигне до успеха. Трябва да си маскимално концентриран във всяка една ситуация и среща.  

Какви са плановете ти за 2017-та година ?

„Нормално тренираме. Първо да сме живи и здрави. Засега не е планирано нищо конкретно. Акцент в подготовката ще бъде най- вероятно в  края на годината за Световното първенство през 2018-та", каза още състезателката на БК "Русе".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама