Отпразнуваха Руската Нова година в Русе

07:58, 15 яну 17 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският клуб в Русе отбеляза по традиция настъпването на Руската нова година, съобщават от Областната администрация.

Да уважат тържеството бяха дошли доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, Мариан Савов, директор на Общинско предприятие "Русе арт", Татяна Грушко, генерален  консул на Руската Федерация в Русе, Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската Федерация в  Русе, много гости и приятели.

Областният управител благодари за поканата и заяви, че за него е изключителна чест да бъде част от това събитие, което прави „българи и руснаци по- близки, такива, каквито са всъщност“, съобщават още от Областната администрация.

Изрази своята признателност и към г-жа Станчева за организирането на това празненство. Той и връчи поздравителен адрес, в който се казва: „Използвам този прекрасен празник да изразя искреното си уважение към Вас и дейността на Руския клуб в Русе.

Възхищавам се на енергията, вдъхновението и всеотдайността, с които продължавате да ни правите съпричастни към богатството на руската култура,  руските празници, традиции и обичаи, които са част от културата на голямото славянско семейство.

В този дух, пожелавам здраве, щастие, повече доброта и любов, защото те носят на всеки от нас по-голяма увереност и сила, благодарение на които се постигат успехи и се сбъдват мечти!“.

Директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов поздрави руската общност в Русе от името на кмета Пламен Стоилов, по повод отбелязването на Руската Нова година, съобщават от пресцентъра на общината.

Председателят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев изпрати поздравителен адрес до генералния консул на Русия в Русе Татяна Грушко, която приветства всички присъстващи на тържеството.

Символичният домакин и водещ на вечерта – председателят на Руския клуб в Русе Маша Станчева благодари на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова, които всяка година допринасят за празничното настроение.

Гостите изтеглиха своите късмети за новата година и получиха по една статуетка на петел, който да им носи късмет през 2017-а – годината на петела. Празничната програма продължи с много песни, танци и добро настроение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама