Стойка Петрова: Най- малко медал ми беше сигурен от Олимпиадата в Рио

18:02, 15 яну 17 / Спорт 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"2016 година беше много спорна за мен. И тук е момента, в който искам да благодаря на личния си треньор Павел Сяров, на ръководството но боксов клуб "Русе", специално на г-н Александър Стефанов, на г-н Илия Сяров, на приятели и на семейството си, защото тези хора бяха неизменно до мен в най-трудните моменти и не ми позволиха да се поддам на отчаянието.

Благодарение на тях дължа това класиране на Световното първенство – вицесветовната титла. Така че за мен това е по- важно, че тези хора не ме изоставиха в трудните моменти, защото както знаете, тогава си проличава кои са истинските хора до теб", каза за Topnovini.bg Стойка Петрова, която е на второ място в класацията за Спортист на 2016-та година в Русе.

Как видя двубоите в твоята категория в Рио де Жанейро, като класа и ниво в сравнение с Лондон 2012 ?

"Смятам, че си казах нещата в прав текст. Най- малкото медалът ми беше сигурен от тази Олимпиада. Така са преценили от ръководството на Българската федерация по бокс, за което аз ги упреквам. И се надявам един ден справедливостта да възтържествува и истината да излезе наяве.

Възстановяваш се. До къде стигна на този етап и кога ще си напълно готова за срещи ?

"Кога ще бъда напълно готова не мога да кажа, все още и лекарите не могат да кажат. На този етап възстановяването върви доста добре. Съответно ръката я щадя максимално, за да може да се възстанови максимално бързо."

Има ли път отново към националния отбор за теб ?

"Надявам се контузията да отшуми в най- скоро време напълно, надявам се треньори и ръководство да разчитат на мен за в бъдеще в националните гарнитури, защото както виждате в днешно време шуробаджанащината е на преден план, така че не мога да кажа на 100%."

В началото на 2017 година сме, но все пак имаш ли амбиции за Олимпиадата през 2020 година ?

"Ще отговоря по следния начин въз основа на това, което прeживях през предния олимпийски цикъл.

Много зависи как ще подходи ръководството на Българската федерация по бокс и дали въобще ще ме включи в гарнитурите, защото за това Световно първенство аз не знаех, че моята категория ще бъде сменена в последния момент, никой не ме е питал, никой не се консултирал с мен, така че не знам дали ще ми се даде изобщо някакъв шанс за в бъдеще", каза още състезателката на БК "Русе".           

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама