Младежи на 17 и на 25 г. разбили над 10 коли в Русе

14:24, 16 яну 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови подвизи на 17-годишния русенец, който е разбил коли, за да краде от тях, е разкрила полицията, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

На 31.12.2016г., около 02.05ч. в е получен сигнал за счупено стъкло на паркиран лек автомобил. Около 00.30 на 31.12.2016г. И.К. на 19 години, живуща в гр. Русе е паркирала лек автомобил „Рено“ на ул. "Клисура". Около 02.00ч. на 31.12.2016г. тя установила, че предното дясно стъкло на автомобила е счупено и в купето е разхвърляно. Не е установена кражба от автомобила. Нанесената щета е на стойност около 50 лв. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.216 от НК. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на гореизброените деяния са С.И. на 25 години от гр. Русе, криминално проявен и осъждан и и Н.И. на 17 години от гр. Русе, криминално проявен и неосъждан.

На 31.12.2016г. е получен сигнал от 23 години от гр. Русе, че за времето от 29.12.2016г. до 31.12.2016г. е счупено задно ляво стъкло на лекия му автомобил БМВ, паркиран на ул. "Иларион Макариополски". Водачът е заявил, че от автомобила няма констатирани липси. Нанесената щета е около 100лв. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на гореизброените деяния са същите двама младежи.

В периода до 3 януари те са отговорни още за счупени предни десни стъкла на лек автомобил "КИА", използван като такси, и на „Рено“, паркирани на ул. "Кръстец", счупено предно дясно стъкло на „Шкода“, използвана като такси, паркирана на ул. "Тодор Каблешков", счупено предно дясно стъкло на „Дачия“, използвана като такси, паркирана на ул. "Шести септември", счупено предно дясно стъкло на „Дачия“, използвана като такси, паркирана на ул. "Кирил Старцев". При всички тях няма открити липси.

Това не важи обаче за други случаи, при които чрез разрушаване на предно дясно стъкло на "Дачия", ползвана като такси, паркирана на бул „Цар Освободител“ е извършена кражба на 1 портативен телевизор за автомобил и 1 кабел за зарядно на телефон, всичко на обща около 125 лева, след разрушаване на предните десни стъкла на "Шевролет" и "Рено" и ляво предно стъкло на "Сеат", ползвани като таксита, паркирани една до друга на ул. Ген Гурко №1, е установена кражба на 55 лева в брой. На ул."Шести септември" пък е счупено предно ляво стъкло на лек автомобил "Ситроен", използван като такси, откъдето е извършена кражба на CD плейър на стойност 250 лева.

На ул. "Тинтява" чрез счупване на стъкло на задна дясна врата на лек автомобил марка "Ситроен", противозаконно проникнато и извършена кражба на 1 навигация марка "Гарми". На ул. "Изола планина" чрез счупване на стъклата на задните десни врати на два леки автомобила марка "Дачия", използвани като таксиметрови, противозаконно проникнато и е извършена кражба на монети на обща стойност около 32 лева, портмоне, документи и таблет марка "Acer ". На ул. "Тетово" чрез счупване на стъклата на задните десни врати на лек автомобил марка "Шевролет" и лек автомобил марка "КИЯ", използвани като таксита, противозаконно проникнато и е извършена кражба на монети на обща стойност около 50 лева. На ул. "Мальовица" чрез счупване на стъкло на предна дясна врата, на лек автомобил марка "Мерцедес", противозаконно проникнато и извършена кражба на 1 брой навигация марка "Том, Том".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама