Общински съветник с питане до кмета кой е отговорен за непочистените пешеходни и велоалели

14:26, 16 яну 17 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от групата на „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ Владо Владов е отправил питане до кмета на Община Русе кой е отговорен за "ужасния хаос във връзка с почистването на улици и пешеходни алеи след падналия сняг". Информация за питането съобщават от прес центъра на групата в местния парламент. 

"Мудната организация от страна на администрацията при справянето с последиците от снеговалежа доведе до изключителни затруднения за гражданите на Русе за поредна година. На русенци им е писнало всяка зима да се сблъскват с едни и същи проблеми и да чуват еднакви оправдания от страна на отговорните фактори", заявява общинският съветник.

И тази година тротоарите и пешеходните алеи в дунавския град са били непроходими, или проходими дотолкова, доколкото хората със собствени усилия са ги направили такива – било посредством изпитаната метода „вървене в нишка“, било защото по-отговорните собственици са почистили в близост до сградите и магазините, които обитават. 

"Община Русе се провали при осигуряването на нормална среда за всички онези възрастни хора, майки с колички или граждани в неравностойно положение, които ще чакат пролетта, за да могат да използват безопасните тротоари", обобщава Владов. 

Той обръща внимание на нов "феномен" тази година - поведението на шофьорите на почистваща техника, които докато разчистват основните пътни артерии, натрупват камари от сняг там, където пешеходците следва да прекосят пътното платно. Това на свой ред е довело до допълнителна опасност за здравето и безопасността на русенци, които, принудени от своята кметска администрация, са "се превърнали в катерачи – единствен способ, за да преминат през планините от снежни препятствия". 

В тази връзка въпросите, които Владов задава на кмета Стоилов са следните: 

Има ли ангажирана фирма за почистване на пешеходните и велосипедните алеи и коя е тя?  Има ли установени нарушения на договора от страна на фирмата-изпълнител?  Какви санкции ще бъдат наложени, при установяване на нарушение?  Каква организация ще създадете, за да гарантирате безпроблемното придвижване на пешеходци, включително хора с увреждания и майки с детски колички?

Отговорът трябва да бъде предоставен на предстоящата сесия на Общински съвет – Русе на 19 януари 2017 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама