Румяна Бъчварова: 7 нови автомобила и над 20 сътрудници по охраната ще бъдат отпуснати за ОД на МВР - Русе

19:37, 16 яну 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Министерството на вътрешните работи дава приоритет на националната Специализирана полицейска операция за борба с битовата престъпност, за която са отпуснати допълнителни 5 млн.лв. Те ще бъдат изразходвани за гориво, ремонти на автомобили, сътрудници по охраната. За ОД на МВР - Русе ще бъдат осигурени 7 нови автомобила, 15 сътрудници по охраната вече са назначени, очакват се още 6". Това заяви в Русе министър Румяна Бъчварова, която е в крайдунавския град за да провери работата на регионална дирекция "Гранична полиция" и ОД на МВР.  Очаква се новите автомобили да бъдат доставени до 1-2 месеца, и ще бъдат използвани предимно за пътен контрол.

Министърът коментира, че в Областната дирекция в Русе е била сред първите, които са реагирали на възможността да подпомогнат усилията си, и сравнително рано са били направени назначенията. Тя похвали и работата на местната полиция по линия на битовата престъпност, като отбеляза, че това е тенденция, която вече се наблюдава в цялата страна, но остава извън медийния интерес. 

За пример бе дадена полицейска операция, при която във Ветово е била разбита група за телефонни измами, действала в Гърция. На 14 януари са били задържани 5 човека, които по думите на директор на ОД на МВР - Русе комисар Теодор Атанасов са били отговорни за измами в размер на десетки хиляди евро. В момента се работи с полицейските служби в южната ни съседка, където заловените ще носят наказателна отговорност. 

Румяна Бъчварова похвали като цяло работата на русенската полиция, и заяви, че предходните критики на премиера Борисов са се базирани на междинни дани, след което работата на полицията се е подобрила неимоверно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама