Оставиха в ареста трима от телефонните измамници от Ветово

16:07, 17 яну 17 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Окръжна  прокуратура –Русе, съдът взе  мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на трима български граждани, обявени за международно издирване  с Европейска заповед за арест. Информацията съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново. 

Става дума за престъпната група, която бе задържана на 14 януари, и за която стана дума по време на посещението на министър Румяна Бъчварова в Русе. 

Росен Д., Димитър Я. и Димитър Д. са  задържани за осигуряване на участието им в производството по изпълнение на издадените против тях  Европейски заповеди за арест.

По отношение на тримата мъже от гр. Ветово  има издадени Европейски заповеди за арест от 14.11.2016 г. по наказателно дело  на Апелативната прокуратура -Тессалоники, Р Гърция. Деянията, за които  се издирват са за  престъпления „продължавана измама в съучастие“ и „създаване и включване в престъпна организация“, които по гръцкото законодателство  са наказуеми с лишаване от свобода до 10 години.

Съдът прие за основателни исканията на прокуратурата и взе мерки за неотклонение задържане под стража спрямо издирваните лица.   

Ограничителната мярка е до разглеждане на делата по екстрадиране и предаване на искащата държава.

Определенията  подлежат на обжалване пред АС Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама