Осъдиха рецидивист на 9 г. затвор след опит за грабеж на възрастна русенка

15:12, 18 яну 17 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъждан 18 пъти рецидивист, опитал да ограби възрастна жена, е осъден на девет години лишаване от свобода при строг режим по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе. Информация за делото съобщава Апелативна прокуратура - Велико Търново.

Емил Я. е признат за виновен за това, че на  16.08.2016 г. в гр. Русе, в условията на опасен рецидив, направил опит да отнеме чужди движими вещи – парична сума 200 лв. от владението на възрастна жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини, като същото е придружено с причиняване на средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се в счупване на раменна кост - престъпление по чл. 199, ал. 1, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, от НК.

Обвиняемият е осъждан осемнадесет пъти, съобщават от прокуратурата. След като излязъл от Затвора нямал постоянна работа, не полагал обществено полезен труд и нямал постоянно местоживеене. На 16.08.2016 г. се намирал в района на р-т „Империал“. По същото време пострадалата   84-годишна жена спряла до намиращ се в близост банкомат и изтеглила 200 лева. Това било забелязано от преминаващият в този момент обвиняем. Емил Я. проследил жената  по пътя и щом я застигнал, хванал пазарската й чанта и силно я дръпнал. В резултата на това, че дръжките били преметнати на няколко пъти около китката на пострадалата,  той не успял да я вземе и тя останала в ръката й. Въпреки това, жената  загубила равновесие, паднала и започнала да вика за помощ. 

По искане на прокуратурата на Емил Я. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - В. Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама