Зимната обстановка в Русе предизвика полемики в заседанието на Общински съвет

09:41, 19 яну 17 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С декларация от името на групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" започна днешната редовна сесия на Общински съвет - Русе. Общинският съветник Иво Пазарджиев критикува остро организацията на Община Русе и почистващите фирми заради тежката обстановка по много от русенските улици. 

Пазарджиев заяви, че е липсвала организация по време на снеговалежите, и не е направено достатъчно да бъдат разчистени улиците, не само от снега, но и от паркираните автомобили, които са затруднили работата на снегорините. Той дори направи предложение да бъдат налагани глоби на собствениците им, или да бъде издадена заповед за паркиране в определени дни на определени номера на улици.

От своя страна кметът Пламен Стоилов обвини общинските съветници от групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" в "популизъм и некомпетентност", и в опит да се яхне вълна на недоволство заради отделни проблеми в града. Той заяви, че падналият сняг е бил далеч над очакваното, но въпреки това снегопочистващата фирма ще бъде санкционирана, и няма й бъде платено за несвършена работа. 

От групата на "Патриотите, ВМРО и Глас народен" има и официално питане към кметската администрация относно отговорността за почистването на пешеходни и велоалели в града. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама