Община Русе ще кандидатства за финансиране по програма "Красива България"

13:47, 19 яну 17 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На днешното си заседание Общински съвет - Русе даде съгласие Община Русе да кандидатства с проектно предложение по програма „Красива България”. Кандидатстването е свързано с осигуряване на хората с увреждания с достъпна архитектурна среда в обществените сгради.

За финансиране са предвидени строително-монтажни/ремонтни работи на съществуващи сгради (държавна или общинска собственост), които трябва да се преведат в съответствие с изискванията за достъпност и безопасност при експлоатация. Финансовата рамка на проекто-предложението е с обща стойност на бюджета (за един обект) – от 50 000 до 300 000 лв. с ДДС; - финансиране от ПКБ – най-много 100 000 лв. с ДДС; - съфинансиране от кандидата – най-малко 50% от общата стойност на бюджета за проекто-предложението (за обекта). Разпределението на бюджета за всяко проектно предложение по мярката е, както следва: 95% за СМР/СРР и 5% за организация, оперативно управление и контрол от страна на ПКБ. 

По мярката Община Русе ще има възможност да финансира изграждане на асансьор в сграда – общинска собственост, на ул. „Йосиф Цанков“ № 45, в която на втори етаж функционира социалната услуга „Дневен център за стари хора“, с доставчик Фондация „Трета възраст“. Възможността за изграждане на асансьор е съобразено с характеристиката на целевата група и ще улесни достъпа на потребителите до социалната услуга.

Кампанията по програма "Красива България" на Министерството на труда и социалната политика стартира на 6 декември 2016 г., от когато се приемат проекти за финансиране през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама