„Лаборатория за успех“ ще помага за приобщаване и развитие на деца от малцинствата в Русе

14:17, 23 яну 17 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейностите по проект „Лаборатория за успех“, финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ бяха представени на нарочна пресконференция днес.

Официален гост на събитието бе Станимир Станчев, заместник областен управител на Русе. В него се включиха още представители на партньорите – Община Русе, ДГ „Снежанка“, ДГ „Приказен свят“, СУ „Васил Левски“ и СНЦ „Пегас“.

Елена Славова, управител на фондация „Европейски център по медиация и арбитраж“ – бенефициент по проекта, посочи неговата основна цел. Тя е да се подкрепи създаването на условия за ранно социално приобщаване и личностно развитие на децата от етническите малцинства в Община Русе, с фокус върху малките населени места, чрез повишаване на качеството и ефективността в предучилищно възпитание и подготовка. Тя запозна присъстващите със специфичните цели и дейностите, които ще се реализират за периода на изпълнението му до 27.07.2018 г.

В своето приветствие заместник областният управител благодари на организаторите за поканата и подчерта, че за представителите на държавата е изключително важно да има активност от НПО сектора в реализиране на подобни проекти, защото това е един от начините за по-различен поглед върху проблемите, както и по-креативни подходи за тяхното преодоляване.

В заключение Станимир Станчев изрази своята надежда, „че подобни проекти ще дадат нов прочит на проблемите и нови идеи за тяхното разрешаване, защото образованието е най-важната инвестиция за едно общество“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама