Изправят пред съда във Варна двама скитници за убийство на свой "колега" от Русенско

16:40, 23 яну 17 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд във Варна уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 65-годишния Димитър Димитров и 46-годишния Валери Михайлов. Те са привлечени като обвиняеми за убийството на 63-годишния Иван К., чието тяло бе открито в края на миналата седмица захвърлено в наводненото подземие на изоставен строеж в района на жп гарата във Варна.

Информация за случая съобщава Topnovini.bg Варна. 

Убийството е извършено дни преди да бъде намерен трупът. Кога точно и коя е непосредствената причина за смъртта, ще кажат патонатомите. Все още не е ясно и дали жертвата е употребила алкохол.

Според съда може да се направи обосновано предположение, че двамата са извършили деянието, за което са обвинени, въз основа на представените гласни и писмени доказателства, включително и свидетелски показания на очевидец, подкрепени от обясненията на единия обвиняем. Авторството на деянието се потвърждава и от извършения следствен експеримент, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

За това тежко престъпление, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин, законът предвижда лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Димитър е с чисто съдебно минало, но Валери е осъждан 9 пъти, стана ясно в съдебната зала. Последното си наказание „Лишаване от свобода“ той е търпял ефективно преди 2 години.

Съдът прецени, че е налице и другата предпоставка за вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо двамата задържани мъже. Според съдебния състав те могат да се укрият, тъй като има достатъчно данни, че водят скитнически живот и обитават изоставени строежи. Ако са на свобода, обвиняемите биха могли да попречат за разкриването на обективната истина по делото, тъй като разследването е в начален етап и предстои да бъдат установени и разпитани още свидетели, които също като тях водят скитнически живот.

Определението на съда може да бъде обжалвано на 31 януари от 10 ч. пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама