ДСБ издига софиянец за водач на листата в Русе

14:32, 15 фев 17 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Борис Станимиров ще води листата на "Нова Република" в Русе, по предложение на ДСБ в града, стана ясно след проведено областно събрание. Информацията съобщава прес центърът на партията в града.

Събранието е проведено на 14 февруари, като на него е била представена и новата платформа на Пакта за развитие без корупция от лидера на формацията Радан Кънев.

Борис Станимиров е роден през  1976 год. в София. Завършил е молекулярна биология в СУ “Климент Охридски" през 2002г. Специализирал е международни икономически отношения в УННС, както и политически умения в Нов български университет. Работи като мениджър в международна финансова група. Има политически опит на различни нива, в това число и в областта на международната политика. Заместник председател  на Европейските млади  косерватори под патронажа на Маргарет Тачър. Учредител на ДСБ и член на Първото софийско ръководство на партията 2005–2007 г. Депутат в 43–то народно събрание от Реформаторския блок. Вносител е на близо 40 законопроекта. Владее четири езика. Женен, с две деца.

По време на събранието са били гласувани и утвърдени още 6 души. Профилът на кандидатите за депутати отговаря на изискванията - качествени, почтени, с принципи, морал и с цели, които са приоритетни, коментират от ръководството на партията. Водачът и листата ще бъдат официално представени, след утвърждаването им от националното ръководство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама