Мобилен стоматологичен кабинет ще преглежда безплатно възрастни хора и социално слаби в Плевенско

16:13, 16 фев 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилен стоматологичен кабинет ще пътува в малките населени места в Плевенски регион и ще обслужва безплатно възрастни хора и социално слаби. Това съобщи д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на фондация"Иван Рилски-Плевен", която организира акцията. Инициативата се провежда за пета поредна година, откакто е създадена благотворителната организация, като годишно кабинетът успява да посети близо 12 селища, добави д-р Георгиева.

Тя отбеляза, че до момента фондацията е финансирала даряването на 960 зъбни протези, а всяка година през септември, в деня на Вяра, Надежда и Любов,  едно от посетените селища става домакин на традиционен празник на усмивката.

Паралелно с безплатната стоматологична помощ, фондацията подпомага и жени с карцином на гърдата, като им осигурява психологична помощ , финансира закупуване и даряване на силиконови импланти и финансира магнитнорезонансна диагностика на млечна жлеза на жени с карцином на гърдата.  

 Предстои осма такава операция, отбеляза д-р Георгиева.

Към фондацията работи единствената в Плевен група за взаимопомощ на жените с карцином на гърдата. Идеята е жените една на друга да си вдъхват кураж, да черпят енергия и позитивизъм от общуването си, сподели Даниела Кермова, психолог на фондацията.

Тя разказа, че в групата за взаимопомощ жените имат терапевтични занимания, с тях работи психолог, но също се организират тематични срещи, които да ги откъснат от мисълта за болестта им.

Например следващата сбирка ще е съчетана с урок по сладкарство.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама