Ръководството на две секции скара политическите лидери в Ценово

16:21, 16 фев 17 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представителите на политическите партии, поканени да участват в консултациите за сформиране на секционни комисии за предстоящите парламентарни избори, не успяха да постигнат консенсус за разпределението на ръководния състав на две от секциите в община Ценово, съобщиха от местната администрация.

Препъни камък се оказаха председателските места в селата Новград и Кривина. За позицията в Новград претенции предявиха ГЕРБ и БСП, а за Кривина спорът се разрази между ГЕРБ и Патриотичния фронт. Представителите на политическите партии след разгорещените спорове стигнаха до гласуване, с което отредиха председателството съответно на БСП и патриотите.

На това решение се противопостави общинският председател на ГЕРБ Галина Георгиева, която за кратко време дори напусна консултациите. В протокола до РИК в Русе ще бъдат записани направените предложения за дублирането на председателските места и те трябва да бъдат определени по административен ред. За състава на останалите осем комисии в общината политическите лидери успяха да постигнат споразумение

На консултациите при кмета на общината д-р Петър Петров не участваха единствено представители на България без цензура. За предстоящите парламентарни избори в община Ценово ще бъдат сформирани 10 секции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама