Без нарушения вървят частичните избори в Глоджево и Лом-Черковна

13:52, 19 фев 17 / Политика 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без нарушения върви провеждането на частичните местни избори, които се провеждат в град Глоджево и село Лом-Черковна в Русенска област, съобщи БГНЕС.

Към 10 часа избирателната активност в Глоджево е била 15,77 %, а в Лом-Черковна – 15,09%. Общият брой гласоподаватели в града е 3013 души, като до 10 часа вотът си са дали 475 души.

До изборите в Глоджево се стигна, след като досегашният кмет подаде оставка заради неразбирателство с общинския кмет на Ветово, в чиято община е град Глоджево. Кандидатите са Адем Хаджимемишев от ДПС, който е временно изпълняващ длъжността, Мустафа Яхя от ДОСТ и Ахмед Чилхасан, издигнат от инициативен комитет.

Неофициално се твърди, че зад кандидатурата на Яхя стои кметът на община Ветово Георги Георгиев, който има открит конфликт с ДПС и ГЕРБ, чиито общински съветници заедно са мнозинство в местния парламент. Самият Георгиев допреди три месеца се съди за кметския пост с кандидата на ДПС, докато накрая Върховният административен съд потвърди легитимността на избора му. Мустафа Яхя е бил вече кмет на Глоджево, след като спечели предишните частични избори през април 2013 г. Тогава той отново бе подкрепен от Георги Георгиев, но тогава кандидатурата му бе издигната от инициативен комитет.

Според местните жители най-важното е кметът да милее за града и да се опита да се справи с най-неотложните проблеми – инфраструктурата и безработицата.

Това обаче ще е сложна задача за новия кмет, тъй като в момента община Ветово отново е без бюджет, след като кметът на общината Георги Георгиев върна за ново разглеждане приетия от ОбС бюджет за 2017 г. Така отново се влиза в спиралата, от която във Ветово не могат да излязат четвърта година – общината да работи без гласуван бюджет и без пари за малките населени места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама