Измама за над 50 000 лв. при обществена поръчка в Борово отива на втора инстанция

13:57, 19 фев 17 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Управителят на фирма „Техгруп“ ЕООД Мартин Р. К. от Русе е обвинен за представяне на неверни сведения при кандидатстване за обществена поръчка. Благодарение на това той е получил евросредства в размер над 50 000 лв.

С присъда от 18 май 2016 г. Окръжен съд - Русе е признал подсъдимия за виновен по делото.

Според магистратите в крайдунавския град той в периода от 25 февруари 2013 г. до 13 януари 2014 г. в Борово и в Русе, като управляващ и представляващ фирмата "Техгруп" ЕООД, представил неверни сведения, след което получил средства от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони, предоставени от ЕС на Българската държава, в размер на 52 140 лева.

Според първоначалната присъда неверните сведения са в подадени до Община Борово в документи, приложени към оферта за участие в обществена поръчка с предмет "Закупуване на екипировка за групите за пресъздаване на народни обичаи". Тя е включвала закупуване на народни носии, на музикални инструменти и на аудио-визуално оборудване. По нея според договор, сключен между Община Борово и ДФ "Земеделие", се предоставя безвъзмездна финансова помощ по мярка 313 "Насърчаване на туристическите дейности" от ПРСР 2007-2013 г. за проект "Експониране на местното етнографско, историческо и природно наследство".

Отчетено е, че е подправена декларацията за общия оборот и оборота от стоките с подобен предмет и списък-декларацията на основните договори за доставки/услуги с подобен предмет, които Мартин е приложил при кандидатстване за обществената поръчка.

Поради това Окръжен съд - Русе му е наложил наказание 2 години лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложил условно с изпитателен срок от пет години.

Делото вече престои да се разглежда в Апелативен съд - Велико Търново след въззивна жалба от адвоката на подсъдимия и подсъдимия лично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама