Русенци почетоха паметта на Левски в Русе

17:56, 19 фев 17 25 913 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционно факелно шествие преминa по централните улици в Русе в памет на Васил Левски днес. То бе организирано от местната структура на ВМРО, като в проявата се включиха още десетки членове и симпатизанти на „Атака“, НФСБ и други родолюбци.

Преди това отец Искрен отслужи панихида в храма „Свети Николай”. Заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов припомни част от историята и заветите на Апостола на Свободата.

Шествието започна от площад „Хан Кубрат”. Колоната премина по централната русенска улица „Александровска” до Паметника на Свободата.

“Апостолът събира в себе си толкова качества и добродетели, че дори днес, когато масово сме разединени, почитането на героя успява да ни обедини, да ни накара да се замислим и да осъзнаем, че човек ако вярва силно в нещо, може да го постигне. Смятаме, че завещанието, което ни оставя той е едно от най-големите съкровища, до които можем да се докоснем”, отбелязаха патриотите.

Значимостта на Левски и защо не трябва да се забравят неговите завети, отбелязаха и проф. Любомир Владимиров от „Атака“ и Атанас Барбуков от НФСБ.

След едноминутно мълчание в памет на Апостола пред Паметника на Свободата присъстващите положиха венци и цветя.

По-рано през деня венец и цветя пред паметника на Васил Левски поднесоха младежи от МГЕРБ. Така те изразиха почит към паметта и делото на Апостола на свободата по време на церемония пред единствения паметник в Русе, посветен на този велик българин. Събитието се състоя в двора на СУ „Васил Левски“ – Русе. Слово по повод значимостта на 19 февруари за историята на страната ни пред младежите държа областният координатор на МГЕРБ Павел Цветков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама