Лом Черковна избра кмет от ГЕРБ

04:05, 20 фев 17 / Политика 25 1472 Шрифт:
Автор:

Асан Ибрям от ГЕРБ е новият кмет на Лом Черковна.

„Ще има много трудности, но каквото зависи от мен ще направя като бъдещ кмет“, заяви той малко след завършване на изборния ден тази вечер.

Заедно с него победата празнуваха областният координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов, заместникът му Евгени Димов, общинският координатор на ГЕРБ Мариан Антонов и местни жители.

Резултатът е категоричен – 115 гласа за Ибрям срещу 79 за опонента му при избирателна активност от близо 72 %, похвалиха се от ГЕРБ.

Целта ни като екип е Лом Черковна да стане по – добро място за живеене. Това населено място има нужда от помощ и подкрепа, каквато получава от началото на мандата ни през 2015 година, заяви Димитър Славов.

Ще има повдигнати пешеходни пътеки, за да се намали скоростта на движението на тежкотоварните камиони по основно ремонтирания през миналата година път от Бяла и Копривец, посочи Славов.

Поет е ангажимент за запазване на детската градина в Лом Черковна. Там ще бъде извършен основен ремонт напролет. Планирана е подмяна на дограма, ще се монтират окачени тавани и пр. От новата учебна година децата ще я посещават безплатно. „Идеята е децата да ходят на детска градина, за да се подготвят за училище. Искаме да ги задържим в нашата община и да работят за нейното добруване“, аргументира това Славов.

Подготвя се изграждането на нова детска площадка, каквато вече е изградена в центъра на Бяла, Ботров и квартал „Гара Бяла“. Те се случиха за една година, въпреки тежкото наследство, което получи Димитър Славов и големите дългове.
Идната седмица ВиК – Русе ще пусне водата в читалището на Лом Черковна, защото досега е била спряна. По темата вече е постигната договорка с помощта на Д. Славов.

Централните райони на Копривец, Босилковци и Лом Черковна ще бъдат основно ремонтирани по проект, отбеляза още общинският кмет.

По този начин бе очертана конкретната помощ, за да се случат основните акценти от програмата на Асан Ибрям.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама