Анатолий Макаров e оптимист за българо-руските проекти

13:43, 20 фев 17 25 555 Шрифт:
Автор:

"Би ми се искало много отношенията между България и Русия да са все по-добри. Това долових и от настроението на новия ви президент Румен Радев при срещата ми с него", това заяви посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров, който категорично отрече коментарите за намеса на държавата му във вътрешнополитическите работи на България, като изборите за президент и предстоящия вот за Народно събрание.

Посланик Макаров бе официален гост на церемонията по честване на 139 г. от Освобождението на Русе, която се състоя днес в Пантеона на Възрожденците в града.

„За първи път съм в Русе и ми харесва много. Радвам се, че бях гост на церемонията по Освобождението на града. Тепърва започва организацията по тържественото отбелязване на кръглага 140-та годишнина от Освобождението на България на 3 март 2018 г. Това е част от общата ни история“, коментира дипломатът.

Той изрази надежда, че и по този начин би се подобрил и политическия диалог между двете държави, който по думите му през последните години не е на много добро ниво.

„Знам, че по отношение на съвместните ни проекти имате интерес в областта на енергетиката. Има много големи перспективи в това отношение. „Южен поток“ например е проект, който би дал много на България. Ако има интерес в тази посока, трябва да работим. Ако имате национален интерес, ще има и решение. Дайде да работим заедно. На сила няма да правим нищо“, добави посланик Макаров.

Той коментира и възможностите за туризъм у нас. Дипломатът сподели, че самият той и имал възможност да се наслади на това, което предлагат някои от зимните и балнеоложките ни курорти. Не бе подмината и темата за морските курорти, както и културно-историческото ни наследство, като посланик Макаров сподели, че е бил впечатлен от Рилския манастир.

„600 000 туристи от Русия са посетили България за последната година. Руснаците много обичат и почивка тип „ол-инклузив“. Може да се помисли и за получаване на визите на летището и те да са за по 30 дни. Създаването на ферибот от Русия до Варна или Бургас също е добра перспектива“, отбеляза по този повод посланик Макаров.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама