Нови телефонни измами в Русенско

14:56, 20 фев 17 25 560 Шрифт:
Автор:

70-годишна жена от Бяла е подала сигнал в местното Районно управление, че е станала жертва на телефонни измамници в петък. Възрастната жена разказала, че на домашния си телефон е била потърсена от мъж, който се представил за полицай и я убедил да съдейства за залавяне на телефонни измамници. След няколко обаждания по познатата вече схема жената се съгласила да съдейства. 

Така тя изтеглила сумата от 2 200 лева от банков клон в Бяла. Поставила парите в чанта и според указанията ги оставила пред входа на стадиона в града. След това веднага се прибрала в дома си, защото била предупредена, че може да последва престрелка. Мнимият полицай по-късно пак й се обадил, за да й каже, че „полицейската операция“ е преминала успешно и да чака да й върнат чантата и парите, но това така и не станало.

Сигналът е документиран от разследващите и по случая е започнато досъдебно производство.

Сигнал за измама в петък е постъпил и във Второ РУ в Русе. Пострадала е 69-годишна жена от Русе. Според заявеното от нея същия ден около обед на домашния си телефон е била потърсена от мъж, който се представил за неин племенник от друг град.

Той я помолил да му помогне, тъй като искал да закупи стока от склад в Русе, но не можел да пътува този ден за Русе. Тя се съгласила да съдейства. Свързала се с негов познат на посочен телефонен номер. Последвала уговорка да даде сума от 800 лева, за да запазят въпросната стока. Тя обаче нямала в наличност толкова и се разбрали да даде колкото има.

Така тя предала 600 лева на непознат на автобусна спирка на бул. „Липник“ в Русе. По пътя си към вкъщи жената се свързала с истинския племенник и разбрала, че е измамена.

Случаят е документиран от полицията. Започнато е разследване.

Във връзка това, от Полицията отново апелират към гражданите да бъдат изключително внимателни при подобни разговори по телефона, за да не стават жертва на такива престъпления. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама