Трима обрали магазин в Русе

16:29, 20 фев 17 25 515 Шрифт:
Автор:

Разследване по сигнал за извършен грабеж от магазин е започнало в Русе, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. 

Миналата вечер около 19:45 ч. във Второ РУ е получено обаждане, че в магазин за хранителни стоки на ул. „Тодор Икономов“ в Русе неизвестни лица са влезли и са отнели от продавачката сума пари. Своевременно са били предприети действия по документиране и изясняване на сигнала.

Установено е, че около 19:30 ч. на 19 февруари в магазина са влезли трима клиенти. Единият от тримата хванал продавачката и докато я държал, другите двама взели от касата оборотните пари.

72 лева е липсващата сума пари, която са установили разследващите. Сигналът е документиран в досъдебно производство, започнато е разследване. Работата по изясняването на случая продължава. Извършителите се издирват.

По още един случай е образувано бързо производство за кражба  във Второ РУ Русе. 

На 18 февруари в полицията постъпва сигнал, че около 20:10 часа в магазин на ул. „Чипровци“ в Русе от охраната на обекта е бил заловен мъж, който се опитал да изнесе стока без да я плати.

Изпратеният на място екип на полицията е установил, че задържаният от охраната на магазина е Я.Д. на 40 г. от Русе.

Изяснено е, че той платил един хляб, а е изнесъл след касовата зона без да плати кашкавал и bluetooth-устройство, които скрил във вътрешни джобове на якето си. Общата стойност на стоките, които „забравил“ да плати е 26,48 лева. Мъжът е бил задържан от служител на охраната, който се намирал близо до изхода на магазина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама