Освободиха заместник областните управители на Русе, от ГЕРБ реагираха остро

15:54, 22 фев 17 / Политика 25 656 Шрифт:
Автор:

 

Днес стана ясно, че от Министерски съвет е взето решение за освобождаване на двамата зам.-областни управители на Русе - Валентин Колев (ГЕРБ) и Станимир Станчев (СДС). Местната структура на партия ГЕРБ реагира незабавно на решението, и веднага излезе с декларация, в която за пореден път изразява несъгласието си с "кадровата чистка" на служебното правителство. 

Валентин Колев стана областен управител на 20 май 2016 г., след като партия "АБВ" се оттегли от управлението и изтегли своите кадри от ръководни длъжности, което включваше и техния зам.-областен управител Явор Янчев. 

Припомняме, че Валентин Колев беше зам.-областен управител от 19 септември 2014 г. до 3 декември 2014 г. Станимир Станчев заемаше поста от началото на мандата на кабинета "Борисов 2" и представляваше коалиционния партньор Реформаторски блок.

Прилагаме пълният текст от декларацията на Областното ръководство на ГЕРБ - Русе:

За пореден път през последните седмици Министерски съвет, ръководен от министър – председателя Огнян Герджиков, безобразно размахва метлата при мащабната кадрова чистка в държавната администрация в регионите. Днес това стана в Областна администрация – Русе при пълно незачитане интересите на жителите в Русенска област. 

Сменен е зам. – областният управител Валентин Колев и негов колега.

Така, за пореден път, се прави опит за унищожаване европейския облик на Русе чрез потъпкване на основни принципи в една правова държава, каквато вярваме, че е България.

Областната структура на ГЕРБ не приема аргументите на Министерски съвет за. освобождаването на г-н Колев и изразява своята подкрепа за доказалия се през годините безпартиен професионалист.

Няма да допуснем да бъдем превърнати в пушечно месо в предизборната кампания на БСП и присъдружните и партии, които очевидно се опитват да спечелят предсрочно изборите за Народно събрание с груба намеса в организацията им и манипулации при провеждането им на местно ниво.

Категорично се противопоставяме на опита други политически сили като БСП да влязат през задния вход във властта посредством назначаването на нов титуляр!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама