Изправят пред съда 18-годишен русенец за сбиване и причиняване на телесна повреда

14:28, 23 фев 17 25 516 Шрифт:
Автор:

Районна прокуратура-Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 18-годишен младеж, нанесъл удар и причинил телесна повреда на свой съгражданин. Информацията съобщава Апелативна прокуратура-Велико Търново. 

Обвинението срещу Виторио М. е за това, че на  7 май 2016 г., по хулигански подбуди е причинил на Георги В. от същия град средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на черепа, контузия на мозъка, субдурален кръвоизлив, субарахноидален кръвоизлив, разкъсно-контузна рана на лицето, охлузване по главата, причинило му разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Около 02:30 часа на 7 май 2016 г. обвиняемият и група приятели  спрели пред дискотека в града, като част от компанията влязла вътре, а Виторио М. изчакал отвън. Докато били в заведението между момиче от компанията и нейна позната, с която били във влошени отношения възникнало спречкване, като двете  започнали да се дърпат за косите. Пострадалият и охраната на заведението се намесили и ги разтървали. Момичето излязло отвън и заедно с обвиняемия и още двама приятели започнали  да пушат цигари и да коментират случилото се.  Около 03:00 часа  пострадалият  излязъл от дискотеката и се запътил към лекия си автомобил.  Тогава момиче му  извикало  и започнало да го обвинява, че я бил блъскал в дискотеката при конфликта. В този момент обвиняемият изненадващо и безпричинно нанесъл силен юмручен удар с дясната си ръка по лицето на пострадалия, вследствие на който той паднал на земята, а от главата му потекла кръв. Веднага след удара, обвиняемият и приятелите му се  качили в автомобила и потеглили.  

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама