Наркоманът, който уби майка си, остава в ареста

17:45, 23 фев 17 25 765 Шрифт:
Автор:

На две отделни заседания днес Русенски окръжен съд реши да остави в ареста 26-годишния Виктор Андреев Черкашин, и да го въдвори в психиатрична болница в Ловеч, където да му бъде изготвена психиатрична експертиза. Решенията могат да бъдат обжалвани в 3-дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново. 

Припомняме, че той бе задържан часове след като на 20 февруари брутално уби майка си в апартамента, в което е живеело семейството.

По време на заседанията стана ясно, че Черкашин е имал дълга история на злоупотреба с психоактивни вещества и психологически проблеми. Три пъти е бил настаняван за лечение в русенския Център за психично здраве с поведенчески разстройства и синдром на зависимост. При изследвания след задържането му в ареста в кръвта и урината му са били открити следи от амфетамини и марихуана. По време на следствието не е проявил каквото и да било разкаяние, и е приел събитията безсърдечно, заяви окръжният прокурор Георги Георгиев, който поема обвинението по случая. 

Самият Черкашин обясни пред съда, че преди повече от година е научил, че хората, с които е живеел не са неговите биологични родители, а в Центъра за психично здраве не са обърнали внимание на искането му за ДНК тест. В същото време двамата са упражнявали психически тормоз над него, опитвали са да го "подлудят", и да го вкарат в лудница или в затвора, за да се отърват от него. Той заяви, че в нощта на убийството е действал механично след поредно спречкване, и не е осъзнавал напълно какво е станало. 

"Не съм сигурен какво изпитвам в момента, но не смятам че е нещо грешно, заради целия тормоз, на който бях подложен", заяви Черкашин от подсъдимата скамейка. 

Той ще бъде настанен в психиатрично заведение в Ловеч, където ще бъде изготвена психиатрична експертиза, тъй като според съдебния психолог са възможни три хипотези за състоянието на обвиняемия. Той може да е развил психоза заради злоупотреба с наркотици, да има шизоидно поведение, или да симулира. Тъй като случаят е особено специфичен и сложен, обвиняемият ще бъде настанен изследван в максимално предвидения от закона период - 30 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама