Румен Христов: Търсихме сродни души и ги намерихме в лицето на "Глас народен"

14:29, 26 фев 17 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Когато искаш да се занимаваш със сериозна политика и когато искаш да промениш нещо трябва да си най- малко в парламента. Разбира се ако си част и от управлението имаш по- големи шансове. Те имат своя потенциал, своите избиратели, около 50 хиляди, Дай Боже и повече да станат сега и техните идеи, които през годините са разработени, но са стигнали до кошчето, се надяваме да стигнат до пленарна зала и наистина от „Глас народен“, както казва г-н Витков, да стане Глас възможен.

Да имаш възможност да реализираш това, което за теб е важно, а то е важно и за твоите симпатизанти и за обществото. Допълнително се стигна до това съвсем нормално разширение, защото някои от нашите партньори напуснаха „Реформаторския блок“. Никого не сме гонили, казвал съм го и друг път, никого не сме отблъсквали от нас. Ние търсихме сродни души. Намерихме в лицето на „Глас народен“ и ще работим заедно много активно“, каза на пресконференция водачът на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в Русе Румен Христов.

„Нашата цел е обединение на дясното и съпротива на управление на БСП. Когато един симпатизант казва- Вие защо сте с Реформаторите ?, аз давам един отговор много прост- а с кой друг ? С кой друг от дясното пространство се виждаме „Глас народен“ да бъдем партньори. С другите формации- реваншизма и личните желания за власт не са приоритет на „Глас народен“. В Реформаторския блок има много достойни хора, затова сме заедно“, заяви лидерът на „Глас народен“ Светослав Витков, който пристигна специално в Русе, за да подкрепи листата на коалицията, в която на 3-то място е Мариета Волф.

“Програмата, която изработихме заедно с активна тяхна подкрепа, особено в части, където ние не бяхме силни- културата, различия нямаме. Основното нещо, което ни събра е програмата,защото смятаме, че освен идеологията, програмата е тази, която дава насоките на парламентарната група, която ще работи след време, а там различия нямаме. Имаше допълнителни неща, които бяха включени в програмата и я обогатиха, така че след като и в програмата имаме съвпадение на вижданията и интересите, смятаме, че можем да бъдем заедно. Аз смятам, че те предават един много симпатичен колорит на нашата коалиция. Надяваме се да постигнем добър резултат и в парламента да има силен Глас народен за нещата, които досега не сме успели да коментираме и разглеждаме- и по отношение на авторски права и по отношение на участие в комисия по култура, част, която те владеят много добре ще бъде положително за коалицията като цяло“, коментира Румен Христов.

“За нас Русе е много важен град. Сега сме в коалиция с Реформаторския блок и се надявам с общите ни усилия да постигнем много по- добър успех заедно, отколкото всеки поотделно и предвид разделението в дясното пространство, знаете, че се нароиха много партии, както Реформаторския блок, така и Глас народен, ние протегнахме ръце, това решение не е лесно, но всеки политически субект би трябвало да превъзмогне своята гордост и да вървим към обединение, защото това е единственият път, който виждаме в дясното пространство, за да дадем отпор на левите“, каза още Светослав Витков. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама