Сериозни проблеми мъчат „Дунав“ преди мача с „Левски“

06:30, 28 фев 17 / Спорт 25 390 Шрифт:
Автор:

„Дунав“ „посреща“ „Левски“ София на „Лудогорец Арена“ в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Срещата започва в 15 ч. днес и ще бъде излъчена в пряко предаване от „Диема спорт“.

Главен рефер на двубоя е Ивайло Иванов Стоянов. Негови асистенти ще са Иво Николаев Коев и Георги Йорданов Дойнов. Допълнителни асистент-съдии ще са Станислав Георгиев Тодоров и Ангел Детелинов Баялцалиев. 4-ти съдия – Александър Ангелов Атанасов. Съдийски наблюдател – Радан Василев Мирянов.

Историята на съперничеството между двата тима в елита сочи почти изравнени сили при дунавските домакинства, въпреки че те за разлика от сега, те са били в Русе. В тях русенският състав имат 6 победи и 7 загуби, а равенствата са 11. Головата разлика е 22:28. Не така обаче стои въпросът при мачовете в София, където дунавци са без успех, с 3 равенства и 23 загуби, последната от които бе през тази есен – с 0:2.

За предстоящия двубой треньорският щаб ще има сериозно предизвикателство да сформира отбора, предвид отсъствието на двама от основните му футболисти.

Диян Димов е играл в над 90% от срещите на родния си тим през последните 5 сезона. Срещу „Левски“ обаче капитанът на „драконите“ ще отсъства, той като е наказан, заради натрупани жълти. Ивайло Раденцов пък едва ден преди двубоя поднови тренировки, след дълго отсъствие заради контузия.

Всички останали футболисти на „Дунав“ са възстановени. Това важи и за вратаря Мартин Луков, който пропусна последната среща в Коматево с „Ботев“ Пловдив, спечелена от русенския тим с 2:0.
Междувременно първи професионален договор с отбора, носещ името на голямата европейска река, подписа Стефан Митев. Той е юноша на клуба и се завърна през лятото след кратък период в ДИТ.

Очакванията са, въпреки ранният час в работния ден, немалко фенове да подкрепят своя отбор, като вече има сериозна заявка затова от организираното пътуване от фенклуба „Дунав Завинаги“.

Междувременно в Разград е създадена и специална организация за срещата поради очакванията на нея да присъстват и не малък брой фенове на „Левски“. Поради това органите на реда са взели решение часове преди началния й час да бъде отцепено движението по улиците около „Лудогорец Арена“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама