И през януари се запазва тенденцията за увеличено търсене на работници в Русе

13:35, 28 фев 17 25 490 Шрифт:
Автор:

През месец януари на територията на община Русе на работа са постъпили 215 регистрирани безработни, което е с 50 повече от предходния месец декември. Обявените свободни работни места са 448, или с 128 повече от месец декември. Тези данни изнесе на редовна пресконференция днес директорът на дирекция "Бюро по труда" - Русе Галина Димитрова.

Входящият поток на безработни през месеца възлиза на 574 души, или с 46 по-малко от януари миналата година. В общината се запазва сравнително ниско ниво на безработица от 3.6%, в сравнение с 8.2% средно за страната. Намаляват и продължително безработните, регистрирани в Бюрото по труда, като техният брой вече е 411. 

По традиция най-много безработни има във възрастовата група над 50 години - 38%. Регистрираните безработни младежи пък са 422. 

Предстои и стартиране на няколко проекта на социалните партньори на "Бюро по труда", по които ще бъдат обучавани и квалифицирани младежи, хора над 50 години, или без квалификация. В Русе се очакват подобни проекти да разработват КТ "Подкрепа", Българска стопанска камара, КНСБ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама