В Русе стартира семинар за обмяна на добри практики за ранно детско развитие

15:57, 28 фев 17 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес събитието откриха кметът на Община Русе Пламен Стоилов и Ирина Файон – ръководител на Звеното за управление на програма „Здраве и образование за всички“ към Швейцарското посолство. Информация за семинара съобщават домакините от Община Русе. 

На семинара присъстваха още Даниела Шилкова – зам.-кмет по икономика и инвестиции и ръководител на проекта „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на ромите и други уязвими групи на територията на общини от Област Русе“, който се реализира по Програма ЗОВ, координаторът на проекта Мариела Личева, която направи презентация и разказа за добрите практики, както и Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“ и екипът за управление на проекта. 

Програма „Здраве и образование за всички“ работи за социалното включване на уязвими групи в Русе, Шумен, Бургас, Сливен, Монтана и Пловдив с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Акцентът е споделяне и обмяна на добри практики, идентифицирани при изпълнението на проекти в различни райони с различно финансиране, които се превръщат в успешен модел и са от полза и за други общини.

Работещите в проектите от шестте района на Програмата -  Русе, Бургас (вкл. Малко Търново и Звездец), Монтана, Сливен, Шумен и Пловдив, представят предизвикателствата, с които са се сблъскали в досегашната си работа по ранното детско развитие и решенията, които са намерили, прилагат и смятат за важни да споделят с колеги. Те, от своя страна, черпят опит от детска градина в Търговище, финансирана от Министерството на образованието и науката, от проекти в Русе и Мездра, изпълнявани с финансиране от Норвежкия финансов механизъм и от добри практики с европейско финансиране в Тунджа. Специална сесия, в която участват заместник-кметове, дискутира проблеми на финансирането на детските градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама