„Пътна полиция“ в Русе е с нов началник

13:44, 02 мар 17 25 1223 Шрифт:
Автор:

Главен инспектор Михаил Манов е новият началник на сектор „Пътна полиция“ в Русе. Той беше представен днес по време на брифинга пред медиите. Заповедта за неговото назначаване от министъра на вътрешните работи е от 27 февруари. Допреди това гл. инспектор Манов е бил началник на Полицейския участък в Средна кула.

Днес беше направен и отчет за дейността на Областната дирекция на МВР.

През 2016 г. на територията са регистрирани 1 828 пътно-транспортни произшествия (ПТП). Сравнено с 2015 г., те са с близо 100 повече. Подобна е ситуацията и с пострадалите, които през последната година са 540. През същия период 28 души са намерили смъртта си по пътищата в Русе и региона.

Над 70% от инцидентите са в община Русе. Най-опасният път продължава да е Русе – Бяла, където са регистрирани най-много произшествия, с най-много пострадали и загинали.

Най-честите нарушения, довели до ПТП пък са несъобразената скорост и отнемането на предимство.

Отчетено беше още, че въпреки недостига на кадри в „Пътна полиция“, има увеличение на административно-наказателната дейност. Установени са над 16 000 нарушения, 11 240 фиша са издадени, а 4 721 са актовете за установяване на административни нарушения. Регистрирани са 3 559 снимки със стационарната камера, 4 723 клипа са заснети с мобилните камери.

От „Пътна полиция“ в Русе отчитат и нова вълна на румънци, които регистрират колите си тук. Поради някои законови промени режимът в северната ни съседка беше облекчен и напливът понамаля. Оказа се е обаче, че въпросните такси са „разхвърлени“ по различни пера в някои от данъците и това е довело до завръщане на интереса от страна на румънци към регистриране на моторни превозни средства в Русе.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама