Надбягване с коне организират на Хиподрума в Русе за Тодоровден

07:49, 04 мар 17 25 1408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес от 11 часа на Хиподрум Русе, ще се отбележи традиционният празник на конете Тодоровден с традиционния шоу турнир, съобщават организаторите на инициативата. Всички русенски клубове по конен спорт канят гражданите да споделят празника с тях. 

Всички приятели на конете са добре дошли да се насладят на уменията на коне и ездачи в първите пролетни дни. Зрителите ще имат възможност да наблюдават синхронна езда, групово скачане, състезанията по случай деня на коня, представени от ездачите на клубовете домакини. Ездачите ще ви запознаят с техните прекрасни приятели – конете и това което прави всеки един от клубовете по конен спорт. 

Посетителите ще имат възможност да се разходят и насладят на атракциите, подготвени специално за празника, както и да се качат на кон. Входът свободен. 

Тодоровден е един от първите пролетни празници, познат е още като "Конски Великден", който бележи края на зимата и началото на пролетта. Празнува се в съботният ден от първата седмица на Великия пост. На този ден, както и на 17 февруари, Църквата възпоменава паметта на Св. Теодор Тирон.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама