"Обединени патриоти" отново обръщат внимание на нуждата от обходен път на Русе

19:28, 07 мар 17 / Политика 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"В рамките на последните години по булевард "България" има вече няколко смъртни случая, включително деца, и всичките ни опити да привлечем вниманието на държавата за радикално решение на проблема с извеждане на тежкия трафик извън Русе продължава продължават да срещат съпротива, неясно защо. Истинското решение е изградането на околен път на Русе, за което настояваме поне от 10 години, и което е част от проекта за магистрала". Това заяви водачът на листата на "Обединени патриоти" в Русе Искрен Веселинов, по време на среща с живеещи край булевард "България" хора, на която бяха обсъдени техните затруднения с натоварения трафик близо от домовете им. 

За съжаление, срещата започна с нагледно доказателство за опасностите по булеварда, като малко след 17 часа два автомобила се сблъскаха на метри от събралите се хора, и затвориха движението в едната лента ( http://ruse.topnovini.bg/node/754835).

Веселинов коментира, че решението за квартала е изграждането на надлез, с който да се осигури безопасност на живеещите в района, и за което общинските съветници от "Обединени патриоти" настояват пред Общината, но това е временно решение. Русе има нужда от магистрала, и от обходен път, който да заобиколи южно града и да поеме тежкия трафик, коментира още бившият народен представител.

"Този път е проектиран преди десетки години, и тогава е бил извън рамките на град Русе. Трябват незабавни мерки трафикът да бъде изведен извън града, за да се сложи край на произшествията като това, които видяхме преди малко", коментира от своя страна вторият в листата на "Обединени патриоти" проф.д-р Любомир Владимиров.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама