НАП запечата 4 обекта за търговия с цветя в Русе навръх 8 март

16:27, 08 мар 17 25 547 Шрифт:
Автор:

14 търговци на цвета са проверени в Русе. Инспекциите са част от кампания на „Оперативни проверки“ към Националната агенция за приходите /НАП/ в ТД Варна в Североизточна България, съобщиха днес данъчните.

Проверките имат за цел да установят коректното ли се отчитат извършените продажби и укриват ли се приходи от продажбата на цветя.

Общо 63 търговци на цветя от обхвата на териториалната дирекция са проверени през днешния празничен ден. При установяване на неиздаване на фискални касови бонове на търговците ще бъде налагана административна мярка-запечатване на търговския обект за срок до 30 дни и налагане на имуществена санкция от 500 до 2000 лева.

По време на проверките данъчните изискват и документи за произход на цветята, като при липса на такива проверките ще преминат в ревизии. До 10 часа са проверени 51 обекта, като в 19 от тях данъчните са установили, че търговците укриват оборот, като не маркират на касовите апарати извършените продажби.

В Русе при проверката на 14 търговци на цветя е установено, че в 4 от обектите се укрива оборот. 2-ма от тях са осъществявали дейността си без наличието на касов апарат. И 4-те обекта ще бъдат запечатани.

Оперативните проверки, извършвани от приходните инспектори в ТД на НАП Варна, са част от изпълнението на програма на НАП, насочена към подобряване на спазването на данъчните закони в рискови области. Тези области, от своя страна, се определят въз основа на предварително извършвани от НАП анализи на рискове.

Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки могат да се подават чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама