Почерпен шофьор без книжка предизвика катастрофа в Русе

11:00, 10 мар 17 25 534 Шрифт:
Автор:

Инцидентът с почерпения шофьор без книжка се е случил на кръстовището на бул. Липник с ул. Никола Петков в Русе, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

„Мерцедес“ с русенска регистрация, управляван от М. А. на 31 г. от Хотанца, при движение по булеварда в посока центъра, е блъснал отзад изчакващ на червен сигнал на светофара лек автомобил „Пежо 407“.

Шофьорът на „Мерцедес“-а е изпробван на място с техническо средство за употреба на алкохол и уредът е отчел положителен резултат от 1,44 на хиляда. При направена допълнителна справка за 31-годишния е станало ясно, че той е неправоспособен водач, като никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС.

Съставен му е акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване. По случая е започнато бързо производство.

При друг инцидент на бул, „Липник“, но на кръстовището с ул. „Чипровци“ снощи „Ауди 80“ се е забило челно в метален стълб на тролейбусната мрежа. Пострадал е 38-годишния шофьор на автомобила.

Екип на спешна помощ го е откарал в УМБАЛ-Русе, където след преглед му е установено счупване на долна челюст.

Като причина за произшествието служителите на реда са документирали несъобразена скорост. На мъжа е издаден талон за медицинско изследване за употреба на алкохол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама