Пътят-убиец Русе - Бяла взе нова жертва

20:52, 10 мар 17 25 496 Шрифт:
Автор:

Мъж загина при челен сблъсък между лек автомобил и цистерна, превозваща 36 000 литра бензин. Информацията бе потвърдена от Областната дирекция на МВР. 
 

Снимка: БГНЕС

В 19:08 часа е получен сигнал за инцидент със загинал човек по пътя Русе – Бяла. На място екипите на полицията са установили, че на главния път, на около 150 метра преди разклона за Пиргово е станала катастрофа между лек автомобил „Пежо” и камион – цистерна.

При челния сблъсък е загинал на място шофьорът на лекия автомобил. 

На местопроизшествието са пристигнали екипи на полицията и пожарната в Русе. Те са предприели действия по обезопасяване на мястото на инцидента и превозните средства, както и регулиране на движението.  

Снимка: БГНЕС

Трафикът се пропуска периодично в двете посоки. Предстои оглед и изясняване на точните причини и обстоятелства, довели до произшествието.

Пътят Русе - Бяла е част от европейския коридор Е-85. Той нерядко е сцена на подобни събития, като дори е в челото на печалната класация за най-опасен път в България. Въпреки това плановете за изграждане на нов високоскоростен или магистрален път, който да отвежда трафика от и за Румъния през Дунав мост продължава да е на ниво проект.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама